Ierse stoofpot met mosterdpuree

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1,5 kg lamsvlees (van bout of schouter)
200 ml vleesbouillon
300 ml Guinness (of ander donker bier)
200 gr witte kool
1 wortel
2 uien
2 el fijngehakte peterselie
6 jeneverbessen
3 takjes tijm
2 el bloem
1 klontje boter
peper - zout
1 kg aardappelen
80 gr boter
100 ml melk
2 el mosterd
peper - zout

Bereiden:

Snijd het lamsvlees in grote dobbelstenen. Snijd de geschilde wortel en kool in dunne plakken. De gepelde uien snijd je in stukjes.

Verhit de boter in een grote stoofpot en bak het vlees snel aan alle kanten aan. Bestrooi het met zout, peper en 2 eetlepels bloem. Blus met het bier en de helft van de bouillon. Voeg de ui, tijm en jeneverbessen toe. Plaats de stoofpot, afgedekt, in een voorverwarmde oven op 160 °C. Laat het vlees 40 minuten zachtjes stoven.

Maak intussen de mosterdpuree. Kook de aardappelen in gezouten water gaar. Giet af en prak fijn met boter, melk en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

Haal de stoofpot na 40 minuten uit de oven. Leg er een laag wortel en kool op. Giet er de rest van de bouillon over en dek af met een laag mosterdpuree. Zet terug in de oven en laat 40 minuten zachtjes stoven.

Serveren:

Bestrooi het gerecht met fijngehakte peterselie en serveer onmiddellijk.

Uit het boek "Soepen en Stoofpotjes"

Wat is er heerlijker dan een kom warme soep op een koude winterdag? En wat gezelliger dan een pruttelend stoofpotje op het vuur? Dit boek geeft inspiratie en tips om makkelijke, maar vooral ook originele eenpansgerechten op tafel te toveren.

Uitgekeken op de klassieke tomatensoep met balletjes? Ooit al ’s appeltjes toegevoegd? Of een citroensoepje geprobeerd? Weinig tijd? Dan is de luiemadammensoep met vis een gezonde oplossing!

De stoofpotjes in dit boek zullen u ongetwijfeld ook verrassen: een jambalaya, een Irish stew, een Japans stoofpotje of een hutsepot met vis.

Ontdek snel alle 50 hartverwarmende recepten!



  • Titel: Soepen en Stoofpotjes
  • Uitvoering: Soft cover
  • ISBN: 978-90-5916-836-7
  • Pagina's: 130
  • Fotografie: Foodphoto
Lees meer over Soepen en Stoofpotjes

Inspiratie & blog