Hotdog met baba ghanouch

Een recept van Bart Desmidt, zoals gezien in Beach Barbecue

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 picolo pistolets
4 merguez worsten
1 aubergine
enkele takjes munt, fijngehakt
enkele takjes oregano, fijngehakt
enkele takjes koriander, fijngehakt
1 teentje look, fijngeperst
1 snuifje komijn
1 kl sesampasta
peper - zout
1 tomaat, in blokjes
0,5 groene peper, fijngehakt
1 teentje look, fijngeperst
1 el olijfolie
enkele takjes koriander, fijngehakt
1 snuifje paprikapoeder
1 snuifje komijn
1 el olijfolie
peper - zout
2 el Griekse yoghurt
0,25 komkommer, in blokjes
enkele takjes oregano, fijngehakt
enkele takjes munt, fijngehakt
0,5 limoen, het sap en de zeste
peper - zout

Bereiden:

Grill de worsten op de barbecue.

Meng alle ingrediënten voor de tomatensalsa en meng vervolgens alle ingrediënten voor de yoghurtdressing.

Snijd de aubergine in de lengte in schijven. Besprenkel ze met olijfolie en grill deze op de barbecue. Leg ook de pistolets kort op de barbecue zodat ze mooi krokant worden.

Snijd de gegrilde aubergines in fijne blokjes en meng er de munt, koriander, oregano, sesampasta, olijfolie, komijn, peper en zout onder.

Serveren:

Snijd de pistolets open. Besmeer met de yoghurtdressing en lepel de baba ghanoush er in. Leg tussen elk broodje een merguez worst en werk af met de tomatensalsa. 

Inspiratie & blog