Geroosterde zalm met gegrilde groenten en dijonaise

Een recept van Jan Buytaert, zoals gezien in De Garde van Gert

Ontdek heerlijke paasrecepten: van paasbrunch tot aan het diner!

Ontdek heerlijke paasrecepten: van paasbrunch tot aan het diner!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
0,5 venkel, in ringen
0,5 courgette, in plakjes
2 zalmmoten
150 gr boter, gesmolten
1 el graanmosterd
enkele druppels citroensap
1 takje bonenkruid
1 takje oregano
peper - zout

Bereiden:

Verhit een grillpan op het vuur en smeer ze in met een laagje olijfolie. Grill hierin de verschillende groentjes (begin met de hardste groenten en eindig met de zachte groenten).

Bestrijk de zalm met een laagje olijfolie. Kruid met peper en zout. Kleur de zalm vervolgens in een grillpan (eerst de niet-velkant, daarna de velkant).

Maak nu de dijonaise. Roer de eidooiers los met een scheutje water in een steelpannetje. Verwarm op het vuur tot de dooiers beginnen te dikken en voeg vervolgens straalsgewijs de boter toe. Kruid met peper en zout en voeg een lepeltje graanmosterd en enkele druppels citroensap toe.

Hak de kruiden fijn en strooi ze over de zalm.

Serveren:

Schik de zalm in het midden van een bord. Dresseer de gegrilde groenten rond de zalm en overgiet met de dijonaise.

Inspiratie & blog