Gelakt buikspek met avocadosalade

Een recept van Michaël Vrijmoed, zoals gezien in Beach Barbecue

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 lapjes buikspek
100 ml bruine fond
1 el ketchup
1 el sojasaus
1 kl honing
2 avocado's, in blokjes
1 rood pepertje, fijngehakt, zonder pitjes
enkele blaadjes koriander, fijngehakt
1 el geroosterde cashewnoten, fijngehakt
1 scheut olijfolie
1 limoen, het sap
peper - zout

Bereiden:

Meng alle ingrediënten voor de lakage op het vuur en laat inkoken tot een dikke stroop.

Snijd de avocado’s in blokjes. Meng er het rood pepertje, de koriander, de cashewnoten, de olijfolie, het limoensap en de zeste onder. Kruid met peper en zout.

Kruid het spek met peper en zout. Grill het enkele minuutjes op de barbecue.

Haal het spek van de barbecue en smeer het in met een laagje van de laksaus.

Serveer het spek samen met de avocadosalade. 

Inspiratie & blog