Gehaktballetjes met groene pepersaus

Een recept van Jan Buytaert, zoals gezien in De Dagschotel

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 witte selderstengels, in stukjes
2 wortelen, in stukjes
4 aardappelen, geschild
1 sjalot, gesnipperd
2 teentjes look, gesnipperd
400 g gemengd gehakt
2 eidooiers
150 g spekblokjes
300 ml kippenbouillon
100 ml room
1 el groene peperbolletjes (uit blik), geplet & gehakt
5 stengels platte peterselie, gehakt
boter
zout

bereiden:

Stoom de stukjes selder en wortel gaar in een stoommandje. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water en giet af.

Smelt een klontje boter en stoof hierin de gesnipperde look en sjalot glazig. Meng ondertussen de eidooiers onder het gehakt en kruid met een snuif zout. Roer de gestoofde ui en look onder het gehakt.

Smelt een klontje boter in de pan. Maak met behulp van twee eetlepels mooie quenellen van het gehakt en bak goudbruin in de pan.

Bak de spekblokjes krokant in een klein klontje boter. Haal de gehaktballetjes uit de pan en lepel er de spekblokjes en gestoomde groenten onder.

Blus voor de saus de pan waar je de gehaktballetjes in bakte met de kippenbouillon. Zeef de saus. Zet terug op het vuur, voeg de room en gehakte peperbolletjes toe en kook nog even in.

werk af:

Meng de saus onder de gehaktballetjes met groenten en warm alles nog even goed door. Werk af met de gehakte peterselie en serveer met de aardappelen.



Inspiratie & blog