Gegratineerde inktvis met olijven-kappertjes salsa

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 à 8 inktvislijven
3 el paneermeel
75 gr gemalen kaas
3 teentjes knoflook
3 el kappertjes
3 el gehakte peterselie
24 olijven
12 kerstomaatjes
2 à 3 el citroensap
peper - zout

Bereiden: 

Kuis de inktvislijven door het kraakbeen en de ingewanden te verwijderen (of koop al gekuiste inktvislijven). Let op dat het kraakbeen is verwijderd. Spoel ze overvloedig, onder stromend water en laat uitlekken. 

Maak de salsa van olijven en kappertjes. Snij de kappertjes, olijven en kerstomaatjes in stukjes en meng er 3 el olijfolie, citroensap en peterselie onder. Kruid met versgemalen peper en zout. 

Voor de gratin: meng in een kom het paneermeel, de look, de gemalen kaas, peper, zout en 3 eetlepels olijfolie. 

Leg de inktvissen in een met olie ingestreken, ovenvaste schotel. Bedek met de mengeling voor de gratin. Druppel er nog wat olijfolie op. Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. 

Serveren: 

Dien onmiddellijk op met de olijven-kappertjes salsa. 

Inspiratie & blog