Dronken peren

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 peren
300 ml water
30 cl Hertog Jan Weizener
2 el vanillesuiker
1 steranijs
100 g amandelpoeder
120 g poedersuiker
1 el vers geperst citroensap
5 eieren
4 el amandelschilfers

bereiden:

Was de peren, verwijder de klokhuizen en halveer. Breng in een pan het water en bier aan de kook, doe de vanillesuiker en steranijs erbij. Laat de peren 10 minuten pocheren tot ze zacht zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Meng voor de amandelvulling 100 g poedersuiker met het amandelpoeder, citroensap en 1 stijf geklopt eiwit. Scheid nu de dooiers van de 4 andere eieren. Meet met een halve eierschelp als inhoudsmaat, 4 eierschelpen kooksap en 1 eierschelp poedersuiker af. Voeg het kooksap en de suiker bij de eidooiers en klop alles los.

Plaats op het vuur en klop het mengsel op tot een sabayon.

werk af:

Vul de gehalveerde peren met amandelpuree. Lepel de sabayon erover en werk af met geroosterde amandelschilfers. Serveer onmiddellijk.



Inspiratie & blog