Death's Door Gin

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in Passe-vite

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

Even geduld...
5 cl Deat's Door Gin
1 laurierblad
4 jeneverbessen
125 ml Fentimans tonic

Death Door is een smalle doorgang naar Lake Michigan waar de eerste kolonisten vaak schipbreuk leden. De gin vertrekt van een neutrale basisalcohol (de wodka van Death’s Door) en voegt slechts drie botanicals toe: wilde jeneverbes, koriander en venkel. Zowel de jeneverbes als de organische tarwe groeien op Washington Island, een eiland in het meer waar de distilleerderij de traditionele landbouw steunt. Eén procent van de winst gaat naar projecten in de Great Lakes.

Bereiden:

Neem een longdrinkglas en doe er enkele ijsblokjes in om het glas af te koelen. Giet het overtollige smeltwater weg.

Doe de gin in het glas, voeg een laurierblad en jeneverbessen toe.

Overgiet met de Fentimans tonic en roer nog een keer goed.

Smaak:

Ongewoon, om niet te zeggen gedurfd. Slechts twee van de vijf klassieke ginsmaken zijn aanwezig: kruiden en de jeneverbes. Dat maakt de gin erg zacht. 47 % alcohol.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog