Chocoladebrownie met pecannoten

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 zakje bakpoeder (20g)
2 zakjes vanillesuiker
100 g speltbloem
300 g Gula Java of gewone suiker
4 eieren
225 g gesmolten boter
75 g cacaopoeder
225 g fondant chocolade
100 g melkchocolade
150 g pecannoten

(recept uit aflevering 8)

bereiden:

Klop de eieren met de gula java en vanillesuiker schuimig. Zeef de cacao, het meel en het bakpoeder samen.

Smelt de chocolade au bain-marie. Roer de gesmolten boter door het eiermengsel, spatel het meel-cacaomengsel erdoor, en meng dan de gesmolten chocolade en de gehakte pecannoten erdoor.

bak de brownie:

Giet het deeg in een bakvorm en bak het 45 min. in een voorverwarmde oven op 180°C.



Inspiratie & blog