Cannelloni met ricotta en salciccia

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in De Garde van Gert

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
250 gr semola bloem
1 ei
250 gr ricotta
1 el mascarpone
1 el broodkruim
Parmezaanse kaas
peper - zout
2 salciccia worsten
10-tal kerstomaatjes
1 teentje look, geplet
enkele blaadjes basilicum, fijngehakt
1 el mascarpone
Parmezaanse kaas
peper - zout

Bereiden:

Maak de cannelloni in de Philips Pastamachine. Doe een ei in een maatbekertje en vul aan met water tot je 95 ml hebt. Doe het ei, het water en de bloem in de pastamachine en wacht tot er pastavellen uit komen . Kook de cannelloni al dente in gezouten water.

Meng de ricotta met de mascarpone en het broodkruim. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas onder. Kruid met peper en zout. Doe de vulling in een spuitzak.

Vul de cannellonirolletjes met de ricottavulling en leg ze in een grote ovenschaal. Voeg enkele kleine blokjes boter toe en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje water zodat de cannelloni niet uitdroogt in de oven. Plaats de schotel nu gedurende 6 à 7 minuten in een voorverwarmde oven van 230 graden.  

Verwijder het vel van de rauwe salciccia worsten en snijd ze in blokjes.  Snijd de kerstomaatjes in vieren.  Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de look, de blokjes worst en de kerstomaatjes toe. Breng op smaak met fijngehakte basilicum. Voeg een scheutje water en een eetlepel mascarpone toe. Kruid met peper en zout.

Serveren:

Schep de cannelloni’s op een bord. Lepel de kerstomaatjes en de blokjes salciccia over de cannelloni. Werk af met enkele lepeltjes saus en vers geraspte Parmezaan. 

Pastamachine

Inspiratie & blog