Cupcakes met Irish coffee & slagroom

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

cupcake cupcakes Even geduld...
12 papieren cakevormpjes
200 g bloem
2 tl bakpoeder
1 tl soda (in poedervorm)
2 tl zout
2 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
0,5 tl nootmuskaat
125 g basterdsuiker
125 ml zonnebloemolie
2 eieren, kamertemperatuur
125 ml whisky
3 el melk
5 el rozijnen
250 ml slagroom
3 el poedersuiker
1 el whisky
cacaopoeder

Bereiden:

Maak de cupcakes:

Verwarm de oven voor op 175°C.

Zeef de bloem samen met de bakpoeder en de soda. Voeg hier het zout, kaneelpoeder, gemberpoeder en de nootmuskaat aan toe.

Klop de bruine suiker en zonnebloemolie in ca. 4 minuten romig. Voeg dan één voor één de eieren toe tot ze volledig opgenomen zijn. Giet de whisky en melk erbij en klop dit 2 minuten flink door. Roer de bloem en rozijnen zachtjes door het mengsel en giet dit in de cakevormpjes.


Bak de cupcakes:

Bak de cupcakes ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven. Om te testen of de cupcakes klaar zijn, steek je er een satéprikker in. Wanneer hieraan geen beslag blijft kleven, zijn de cupcakes klaar.


Maak de topping:

Meng de slagroom en het poedersuiker. Klop dit tot het dikker wordt, voeg de whisky toe en klop tot de slagroom lobbig maar niet helemaal stijf is.

Werk af:

Top de cupcakes met de slagroom en garneer met een vleugje espresso of cacaopoeder.

Inspiratie & blog