Bizonsteak met bessensaus & violette-aardappelen

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
700 gr bizonsteak
1 kg violette aardappelen
1 bakje cress
peper - zout
2 teentjes knoflook
80 gr bevroren rode vruchten
200 ml runderbouillon
50 ml ketchup
2 cm verse gember
0,5 el honing
1 el balsamicoazijn
0,5 tl komijnpoeder
1 tl tabasco
peper - zout

Bereiden:

Kook de aardappelen in gezouten water gaar. Hou er enkele aan de kant om chips van te maken. 

Snijd deze aardappelen in flinterdunne plakjes. Spoel en dep ze zeer goed droog. Bak in een friteuse op 180 graden de aardappelschijfjes tot chips. 

Maak de saus: pers de look en rasp de geschilde gember. Meng met de komijn, honing, balsamicoazijn en tabasco. Breng de rode vruchten, de runderbouillon, ketchup en kruidenmengeling aan de kook en laat sudderen tot een saus. Haal door een zeef en hou de saus warm. Breng op smaak met peper en zout. 

Wrijf de steaks in met peper en zout. 

Verhit boter en olie. Bak het vlees aan beide kanten in 5 minuten rosé. Laat rusten en verdeel in sneetjes. 

Serveren:

Schik het vlees, aardappelen, chips en saus op een bord. Werk af met cress of kruiden naar keuze. 

Inspiratie & blog