Bellini / prosecco + perzik

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

Even geduld...
1 witte perzik
1 cl suikerwater
1/4 citroen
Prosecco
8 ijsblokjes
champagneglas
maatbeker - blender - Boston shaker - cocktaillepel - strainer

bereiden:

Schil de perzik, snijd ze in partjes en blend samen met het suikerwater en het sap van een citroenpartje in de blender. Vul het mixglas met ijsblokjes. Doe de perziken in het mixglas en voeg er langzaam de Prosecco aan toe. Kies voor één deel perziken en twee delen Prosecco.

werk af:

Roer alles langzaam door elkaar en zeef met een strainer in het champagneglas.

 

Inspiratie & blog