BBQ-mayonaise

Een recept van Michaël Vrijmoed, zoals gezien in Op hete kolen

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Ingrediënten

Even geduld...
350 ml Vandemoortele culinaire olie
3 eierdooiers
1 tl mosterd
2 el curryketchup
1 el soyasaus
1 el citroensap
1 handje houtschilfers, geweekt in water

Bereiden:

Verdeel de houtschilfers over de hete bbq-kolen en leg er een stevig en stabiel rooster op. Giet de olie in een vuurvast potje en zet op het rooster. Maak een rookoven door over het potje met olie een grote omgekeerde kookpot te plaatsen. Laat de olie 15 minuten roken. Neem van het vuur en laat afkoelen.

Klop de eierdooiers los met mosterd, curryketchup, soyasaus en citroensap. Blijf kloppen en voeg de olie beetje bij beetje toe zodat je een smeuïge mayonaise krijgt.

Lekker met gelakt buikspek en zomersla.

Inspiratie & blog