Minestrone met vermicelli

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 ui
1 teentje look
1 wortel
1 raap
1 tak selder
0,5 courgette
2 cl olijfolie
1 el gehakte oregano
500 ml passata
1 l gevogeltebouillon
0,13 groene kool
100 g boontjes
2 el erwtjes
1 tomaat
50 g vermicelli
peper van de molen - zout
2 el gehakte peterselie
200 g Parmezaanse kaas

Bereiden:

Snij de ui en look heel fijn. Reinig de wortel, raap, selder en courgette en hak ze in kleine blokjes. Stoof de groenteblokjes met de ui en look in 2 cl olijfolie.

Voeg de oregano, passata en bouillon toe. Laat de groenten onder een deksel gaarkoken. Snij de groene kool in repen.

Kook ondertussen de boontjes, erwtjes en de groene kool apart gaar in gezouten water. Verfris in koud water. Snij de boontjes in stukjes.

Pel de tomaat door hem even onder te dompelen in kokend water, te laten schrikken en dan het vel af te pellen. Verdeel in 4, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

Voeg op het einde van de kooktijd de vermicelli, boontjes, erwtjes, groene kool en stukjes tomaat toe en laat nog even doorkoken.

Kruid met peper van de molen en zout.

Serveren:

Verdeel de soep over warme soepkommen. Strooi er fijngehakte peterselie over. Rasp er de kaas over.

Uit het boek "Pasta power"

Veelzijdig, snel klaar, niet te duur en altijd lekker: pasta is een succes in elke keuken! Zeker met dit boek als leidraad. Naast de klassiekers zoals spaghetti carbonara, spaghetti bolognaise en een traditionele lasagne, vind je in dit boek ook de heerlijkste soepen met pasta, koude gerechten en verrassende combinaties.

Wat dacht je van een heerlijke linguine met pesto en tonijn, een zalig bord gnocchi met boschampignons, of een pittige pappardelle all’ arrabbiata? Bovendien bevat dit boek hét recept om zelf je pastadeeg te maken. Kortom, een must voor elke pastaliefhebber.

Dit boek biedt je 50 overheerlijke pastarecepten, om meteen mee aan de slag te gaan! Wedden dat je zo de week rond bent?

  • Titel: Pasta power
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 170 x 215mm
  • ISBN: 978-90-5916-697-4
  • Pagina's: 128
  • Fotografie: Luk Thys en Bram Debaest
Lees meer over Pasta power

Inspiratie & blog