Redactie
Redactie Diner 10 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Zuurkoolstamppot met appel en rookworst

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: zuurkoolstamppot met appel en rookworst.

Zet twee pannen met water op het vuur en breng aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.

Doe de zuurkool met aanhangend vocht, appels en rozijnen in een pan. Doe hier vijf eetlepels witte wijn bij. Schep alles om en doe de deksel op de pan. Als je de zuurkool te zuur vindt, doe er dan wat suiker overheen. Stoof dit in totaal vijftien minuten.

Verwarm de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen af en stamp grof met de pureestamper. Voeg de zuurkool met het vocht, de appels en de rozijnen toe en schep alles voorzichtig om. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Haal de rookworsten uit het water en snijd in gelijke stukken. Verdeel de zuurkool-appelstamppot over de borden en leg de rookworsten erbij.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.