Redactie
Redactie Recepten 8 dec 2013
Leestijd: 1 minuut

Kersenfinanciers van Rudolph

Financiers, kleine luchtige amandelcakejes, krijgen we steeds vaker bij de koffie in restaurants, en geef ze eens ongelijk! Rudolph van Veen maakte deze kersenfinanciers, gevuld met kersen en een zalig randje van chocolade.

Klik hier om de bijbehorende video van 24Kitchen te zien.

Verwarm je oven voor op 170 graden en ontpit de kersen met een kersenontpitter. Smelt voor de beurre noisette de boter in een pan tot hij lichtbruin van kleur wordt en naar nootjes ruikt.

Maal de geschaafde amandelen met de poedersuiker en bloem tot een fijn poeder en roer de kersenjam, kersenlikeur, eiwitten en beurre noisette erdoor.Vet een kleine cupcaketray in en vul voor tweederde met het beslag.

Zet in elke vorm een kers met het steeltje naar boven en bak in ongeveer vijftien minuten goudbruin en gaar.Smelt de chocolade au bain-marie en temper. Doop de onderkanten van de kersenfinanciers in de witte chocolade en vervolgens in de hagelslag.

kersenfinanciers van Rudolph
24kitchen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.