Redactie
Redactie Gezonde recepten 9 jan 2014
Leestijd: 1 minuut

Healthy havermout pannenkoeken met honing & banaan

Het recept voor deze heerlijke, healthy havermout pannenkoeken met honing & banaan kregen we doorgestuurd van Diane, die de fijne foodblog Cuisine de Clementine runt. Aanrader!

Doe de havermoutvlokken, honing, bakpoeder, ei, melk en de twee bananen in een blender en mix ongeveer 1 minuut tot een egaal mengsel. Laat het mengsel zo’n 15 minuten staan zodat de havermoutvlokken kunnen uitzetten.

Laat een koekenpan flink heet worden en doe er een scheutje kokosolie in (als je dit niet hebt, is een beetje andere plantaardige olie ook goed). Doe een schep van het pannenkoekenbeslag in de pan. Het zijn Amerikaanse ‘pancakes’ en moeten dus kleine, dikke pannenkoekjes worden. Bak totdat ze goudbruin zijn en het beslag op is.

Serveer de pannenkoeken met plakjes banaan, extra honing, eventueel een snuf kaneel en een schepje kwark.

dsc05921

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.