Easy kippenvleugels met harissa uit de oven
Sesu van de blog SESU chops deelt met ons haar recept voor easy kippenvleugels met harissa uit de oven. Zo lekker!
Voor 20 stuks:
- 10 kippenvleugels, gehalveerd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 flinke eetlepel harissa
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels citroensap
- Zout en peper
- Extra: braadslede of een bakplaat waar een rooster op past
Voor de yoghurtdipsaus:
- 3 eetlepels dikke yoghurt
- 1 eetlepel korianderblaadjes, fijngehakt
- Citroensap, naar smaak
- Zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de braadslede met aluminiumfolie en vet het rooster/rekje licht in met (olijf)olie.
Pak een grote kom. Meng de harissa met de honing, citroensap, zout en peper. Doe de gehalveerde kippenvleugels in het harissamengsel. Zorg dat de vleugels aan alle kanten goed bedekt zijn.
Leg de kippenvleugels op het rooster/rekje en zet op de bakplaat of braadslede. Zet in de oven en bak in ongeveer 25-30 minuten gaar. Draai de kippenvleugels op de helft van de baktijd om.
Maak ondertussen de yoghurt dipsaus door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Proef en breng op smaak met extra zout en peper.
Serveer de kipenvleugels op een plank of schaal met de dipsaus ernaast. Lekker bij de borrel, maar ook als bijgerecht. Eet deze kip bijvoorbeeld samen met een frisse tabouleh.