Redactie
Redactie Dessertrecepten 2 apr 2012
Leestijd: 1 minuut

Chocolate chip cookie dough truffels

Wat een goddelijk nagerechtje of snack is dit: chocolate chip cookie dough truffels, afkomstig van de blog Miss SJ in the kitchen.

“Ik ben dol op koekjesbeslag. Ben & Jerry’s Cookie Dough is mijn favoriete ijssmaak en toen ik onderstaand recept op YouTube tegenkwam moest ik het meteen proberen. Het fijne aan dit recept is dat er geen ei aan te pas komt, dus je kan het gewoon veilig eten.”

Mix de boter met de suiker in een kom, voeg daarna het vanille extract toe. Mix dan de gecondenseerde melk erdoor en daarna de bloem. Je krijgt een erg stug deeg, dus even je spieren flink aanspannen. Mix als laatste de fijngehakte chocolade door het deeg.

cookiedough4cookiedough6img_0923

Bedek de kom met folie en zet het deeg in de koelkast voor ongeveer twee uur. Na twee uur kan je balletjes gaan rollen, en als je deeg op is zet je de balletjes voor ongeveer 20 minuten in de vriezer. Ik heb dit in verschillende porties gedaan, want mijn vriezer is klein.

Bedek een snijplank met bakpapier en smelt de overige chocolade in de magnetron of au bain-marie. Dip de balletjes die uit de vriezer kwamen in de gesmolten chocola en leg ze op het bakpapier. Zet ze weer terug in de koelkast en als ze hard zijn kun je ze eten.

img_0926cookiedough

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.