Redactie
Redactie Diner 21 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Heerlijke Indiase curry Madras met kip

Deze heerlijke Indiase curry Madras met kip is makkelijk te maken en zó lekker. Het Madras-kruidenmengsel komt uit het zuiden van India en bestaat uit kurkuma, koriander, komijn en is lekker pikant. Precies zoals een goede curry moet zijn. Lekker met rijst of stukjes naan. En wist je dat je naan ook heel gemakkelijk zelf kunt maken?

Indiase kip curry Madras

Het recept: curry Madras met kip

Snipper de ui, pel de knoflook en snijd fijn. Schil de gember en snijd deze ook fijn.

Snijd nu de kipdijfilet en paprika’s in reepjes. Doe een scheut olie in een hapjes- of braadpan en bak hierin de ui, knoflook en gember samen op laag vuur. Voeg na vijf minuten de reepjes kip toe. Zet het vuur iets hoger en bak de kip rondom goudbruin. Doe nu de reepjes paprika in de pan.

Voeg het kerriepoeder toe en bak nog een paar minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel pruttelen tot de kip gaar is.

Snijd de appel in stukjes en voeg samen met de kokosmelk of yoghurt toe. Warm nog even goed door en garneer naar smaak met blaadjes koriander. Serveer de curry Madras met rijst of stukjes naanbrood.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het met ons op Instagram of via Insta Stories! Tag @culynl en gebruik #culyhomemade voor een repost. Vinden we leuk.

Dit vind je misschien ook interessant: Welke kruiden zijn lekker bij kip?

Meer kip gerechten?

Met kip kun je alle kanten op en heerlijke gerechten maken. Want Indiase curry Madras is echt niet het enige wat lekker is met kip. Probeer eens deze sticky sinaasappelkip of ga voor een Indiase kip tikka masala of kip met krokante korst uit de oven. Wil je daar een wijntje bij? Deze wijnen eet je bij pittige gerechten en check even deze wijnen bij Aziatische gerechten.

Tip: Dit is waarom je kip of vis zou moeten pocheren in melk