Redactie
Redactie Lunch 28 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

Appelpannenkoekjes

Heerlijk als ontbijt of gewoon zomaar tussendoor: deze appelpannenkoekjes van de blog van Renée Kemps vallen bij iedereen in de smaak! 

Verwarm je oven voor op 50 graden Celsius. Schil en snijd de appels in dunne plakjes. Verwarm een koekenpan en bak de appels met de boter en kaneel tot ze zacht zijn.

Meng bloem, zout, bakpoeder, suiker en citroenschil met elkaar. Voeg hier de eidooiers, melk, boter, vanille en citroensap aan toe.
Klop de eiwitten in een brandschone kom op tot ze stevig zijn. Voeg deze voorzichtig (!) aan je mengsel toe.

Verwarm een koekenpan. Giet ongeveer 60 milliliter van het beslag in de pan en druk er drie partjes appel in. Bak elke kant van je pannenkoekje tot hij goudbruin is en bewaar de gebakken pannenkoekjes in de tussentijd in de oven.

Leg vier pannenkoeken op elkaar. Leg er wat appel op, bedek alles met poedersuiker en giet er wat maple syrup over heen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.