Redactie
Redactie Diner 5 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Aubergine met tomaat, broodkruim en kappertjes

Melanzane con pomodoro, pangrattato e capperi: een echt Italiaans recept in de stijl van la cucina povera. Kortom: koken met simpele, goedkope maar smaakvolle ingrediënten. Dit recept is favoriet bij ons voor feestjes, borrels en als antipasti: aubergine met tomaat, broodkruim en kappertjes.

Snijd de aubergine in plakken, niet té dik. Besprenkel of kwast in met wat olijfolie en rooster de plakken vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven, zo’n 15 tot minuten op 180 tot 200 graden. Dit kan ook in een grillpan, zorg wel dat je de schijfjes zelf in-oliet, en niet de pan.

Meng de kleine blokjes tomaat, de kappertjes (eventueel een beetje doorgehakt), het broodkruim of grof paneermeel, zout & peper en olijfolie. Als de aubergine mooi gegrild is en een beetje ‘gekrompen’, verdeel je een mooie hoeveelheid van het mengsel over de plakjes. Leg deze terug op de bakplaat en zet 5 minuutjes onder een loeihete grill. Enjoy!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.