Redactie
Redactie Recepten 3 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Omelet met pulled pork en bosui van ZTRDG

Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer een omelet met pulled pork en bosui.

“Getrokken varken. Dat klinkt toch wat vreemder dan pulled pork, maar het is exact wat het is. Door vlees heel erg langzaam op lage temperatuur te garen, wordt het zo zacht en mals dat je het zo van het bot af kan trekken. Een uitkomst voor wat taai(er) vlees.

Oorspronkelijk wordt pulled pork van procureur gemaakt, het uitgebeende hals- of schouderstuk van de varkensrib, maar met onze schouderkarbonades gaat het ook prima. Onze versie is zoet, zuur, knapperig, pittig, fris en rokerig. Het enige nadeel: je moet wel even geduld hebben!”

Het recept

Verwarm de oven voor op ongeveer 100 graden. Smeer de karbonades in met de salsa en zet zeker vijf uur in de oven.
Pluk het vlees van de botten (met twee vorken gaat dit heel handig) en zet opzij, voeg nog wat extra saus toe om het nog smeuïger te maken.

Snijd de bosuitjes fijn samen met de peterselie. Kluts de eieren met de melk, voeg de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.

Doe wat roomboter in een koekenpan, voeg 1/6 van het eiermengsel toe en bak goudbruin. Leg de omelet op een bord dek af met aluminium folie en herhaal dit nog twee keer. Je kunt er ongeveer zes omeletten mee maken.

Leg de pulled pork op de omelet, bestrooi met fijngesneden bosuitjes, kiempjes en vouw de omelet dubbel.

Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.