Pasta met broccoli
Deze pasta met broccoli is anders gemaakt dan je denkt. We maakten namelijk van de helft van de broccoli een pesto. Van rauwe broccoli, die je later nog verhit, met lekker veel Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten. Super lekker, een stuk gezonder en weer eens wat anders dan met basilicum. Een pasta pesto broccoli dus! Wij worden van gewone gekookte broccoli niet zo blij, maar van deze broccoli pasta enorm. Ga jij hem ook maken?
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gr broccoli
- 300 gr pasta
- 75 gr Parmezaanse kaas
- 50 gr pijnboompitten
- 40 gr rucola
- 15 gr verse basilicum
- 2 knoflookteentjes (gepeld)
- Olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het
Snijd de broccoli in roosjes en was ze. Bewaar 200 gram van je broccoli voor de pesto. Kook de overgebleven broccoli beetgaar in ruim water met zout. Giet af met koud water en zet apart.
Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Wij hebben fusilli gebruikt, maar je kunt ieder soort pasta gebruiken dat je lekker vindt.
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.
Maal de rauwe broccoli samen met 30 gr van de pijnboompitten, 40 gr van de Parmezaanse kaas, de knoflooktenen, de basilicum en een royale scheut olijfolie tot een gladde pesto in je keukenmachine. Met een hakmolentje of staafmixer kan ook. Is het mengsel nog te droog? Voeg dan wat extra olijfolie toe. Breng de broccolipesto op smaak met wat peper en zout.
Giet de pasta af en doe deze terug in de pan. Voeg de gekookte broccoli toe en de broccolipesto. Verhit de pasta nog even kort en meng alles goed door elkaar.
Verdeel de pasta met broccolipesto over de borden. Verdeel over ieder bord een handje rucola, wat geroosterde pijnboompitjes en maak het af met extra Parmezaanse kaas. Geniet van de pasta met broccoli!
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.