Ossenstaartsoep
Het maken ervan duurt even, maar deze ossenstaartsoep is het meer dan waard! Dit ossenstaartsoep recept is op grootmoeders wijze klaargemaakt. Een echte ouderwetse ossenstaartsoep dus. De ossenstaart is uren getrokken in runderbouillon samen met verschillende soorten groenten. Ossenstaartsoep zoals oma hem maakte! Benieuwd naar nog meer soeprecepten? Klik dan hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg ossenstaarten
- 1,2 liter runderbouillon
- 3 stengels bleekselderij
- 2 winterpenen
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 glas rode wijn
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- 2 blaadjes laurier
- Paar takjes tijm
- Oljifolie
- Peper en zout
Zo maak je het
Dep de ossenstaarten met wat keukenpapier. Bestrooi ze met flink wat peper en zout.Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de ossenstaarten aan totdat ze bruin zijn geworden.
Snijd de ui en knoflookteentjes fijn. Snijd de winterpeen en bleekselderij in halve maantjes. Verwijder de ossenstaarten uit de pan en zet apart.
Bak de ui aan in de pan totdat het glazig is geworden. Voeg vervolgens de andere groenten en de knoflook toe. Bak nog vijf minuten.
Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep ongeveer vier uur trekken.
Haal de ossenstaarten uit de pan. Als het goed is zijn ze helemaal mals geworden en valt het vlees zo van het bot. Laat de ossenstaarten iets afkoelen en pluk dan het vlees van de botten.
Doe het vlees terug in de pan en breng de ossenstaartsoep eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.