speltpap met blauwe bessen

Speltpap met blauwe bessen

Sponsored. Pap is hip and happening. Als kind at ik heel vaak pap en nu is het weer terug van weggeweest. Deze trend is volledig overgewaaid uit London, daar stond “porridge” al wat langer op de kaart. Maar ook in Nederland kan je er niet meer omheen. Dagelijks zie ik de mooiste havermout kunstwerken voorbij komen op Instagram. En ik doe er zelf ook volop aan mee. De ene keer met rood fruit, de andere keer met chocolade of mijn favo met een lepel pindakaas. Smullen! Zeker nu het buiten kouder wordt, weet ik zo’n kommetje warme zijdezachte pap extra te waarderen. Naast havermoutpap zijn er nu ook andere papsoorten in opkomst. Eerder schreef ik al over Teff en vandaag maak ik een recept met speltpap. De ideale bodem voor een lange schooldag.

Speltpap is nieuw in het assortiment van Zonnatura. Je vindt het gewoon in de supermarkt. En het is een goed alternatief voor havermout. Niet alleen in de toppings kan je variëren, maar ook in de basis. De speltpap wordt zoals de naam al doet vermoeden gemaakt van 100% biologische spelt. Super voedzaam en bommetje vol vezels. Het heeft een beetje een nootachtige smaak, ik vind het lekker. De bereiding is al net zo simpel als havermout. Een paar minuutjes koken met wat (plantaardige) melk en klaar is je ontbijtje. Ik heb nu een versie met blauwe bessen en gekarameliseerde banaan gemaakt. Lekker!

speltpap met blauwe bessen

Ingrediënten voor 1 volwassene of 2 kindjes
5 el Zonnatura speltpap
200 ml (plantaardige) melk
0,5 banaan
Handje blauwe bessen (evt. uit de vriezer)
1 tl kaneel
1 el kokosflakes
1 tl kokosolie

Zo maak je het
Breng de melk aan de kook. Voeg wanneer de melk bijna kookt, de spelt toe en blijf roeren totdat er een dikke pap ontstaat. Na een minuutje roeren is je speltpap klaar.

Breng de pap op smaak met wat kaneel en eventueel wat honing. Voeg alvast een deel van de blauwe bessen toe. Dit geeft de pap een mooie paarse kleur (het oog wil ook wat).

Snijd de banaan in plakjes en bak deze goudbruin in de kokosolie.

Garneer de speltpap met de resterende blauwe bessen, de gecarameliseerde banaan en de kokosflakes.

Smullen.

speltpap met blauwe bessen

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Nu in de aanbieding. Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Dit artikel is in samenwerking met Zonnatura, lees mijn disclaimer.

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Kinderrecepten Gezonde recepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in