zongedroogde tomaten

Zongedroogde tomaten maken

Zongedroogde tomaten zijn  lekker door de salade, in de pasta, of in een spread als tapenade.  Meestal gebruiken we semigedroogde tomaten uit de supermarkt. Maar zelf zongedroogde tomaten maken is ook heel leuk om te doen. Ook ideaal als je een overschot aan tomaten hebt uit je moestuin. De tomaten droog je in de oven. Je laat de tomaten op een lage temperatuur, zachtjes drogen. De tomaten krijgen echt een hele geconcentreerde smaak. Het is afhankelijk van de grootte van je tomaten hoe lang je ze moet drogen. Kijk tussentijds even in de oven en dan zie je wel hoe ver het proces is.

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 500 gr trostomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Snij de tomaten in partjes (de zaadlijsten laat je zitten). Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  3. Kneus de tenen knoflook en leg deze tussen de tomaten. Bestrooi de tomaten met peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over.

  4. Laat de tomaten gedurende 1,5 tot 2 uur drogen op 100 graden. Zorg dat de deur van je oven op een kier staat. En hou het proces tussentijds in de gaten. Kleine tomaten zijn eerder klaar dan grote.

  5. Laat de tomaten afkoelen en doe ze samen met de knoflook in een schone pot. Giet er olijfolie op en bewaar de tomaatjes in de koelkast.

    De olie kan je naderhand weer bewaren, want daar zit een heerlijk smaak aan.

zongedroogde tomaten

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (39 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Basisrecepten Tomaat Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Oven Vegan recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in