Wentelteefjes van krentenbrood
Ik had geklaagd, dat ik nooit meer ontbijt op bed kreeg. Dat komt omdat ik volgens Maurits, veel te ingewikkelde dingen eet, havermoutpap met zaden, of een paar eetlepels kwark met een halve banaan en een handje muesli. Daar heeft Maurits geen zin in, veel te ingewikkeld. Maar om het goed te maken, sloop hij op een zaterdagochtend het huis uit, om verse broodjes bij de bakker te halen, een croissantje er bij, hij kookte eieren en perste sinaasappels uit.
Om mijn geklaag goed te maken, maakte ik voor hem wentelteefjes van krentenbrood, in de vorm van een hartje om mijn liefde extra duidelijk te maken. Wil jij je valentijn ook verwennen, maak dan deze wentelteefjes. Je kunt ze ook van witbrood, brioche of suikerbrood maken. Wel in een hartje snijden he, het is tenslotte valentijn.
Ingrediënten voor 2 personen
4 plakjes (oud) krentenbrood
1 ei
200 ml melk
1 el suiker
1 tl kaneel
Boter om in te bakken
Paar Framboosjes
Zo maak je het
Klop het eitje los in een diep bord met de melk.
Roer de suiker en de kaneel er doorheen.
Snij het krentenbrood in hartvorm.
Verhit ondertussen een klontje roomboter in de koekenpan.
Haal het krentenbrood door het eimengsel.
Bak de wentelteefjes aan weerszijden goudbruin in de boter.
Serveer ze warm met poedersuiker en garneer met een paar framboosjes.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.