raita

Raita

Heb je wel eens raita gegeten? Het is een kruidige yoghurt wat vaak gegeten wordt bij pittige Indiase curry’s. Maar het is ook lekker bij samosa’s, kip of zalm. Zelf raita maken is heel eenvoudig, je neemt een dikke yoghurt. Daar voeg je wat komkommer en kruiden aan toe en klaar ben je.

 

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 0,5 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes peterselie
  • 1 tl komijn
  • Snuf zout

Zo maak je het

  1. Rasp de komkommer en knijp het vocht er zoveel mogelijk uit. Hak de knoflooke en de peterselie fijn.

  2. Meng de komkommer, peterselie en knoflook met de yoghurt.

  3. Breng de raita op smaak met peper, zout en de komijn.

raita

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Vegetarische recepten Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in