Gnocchi ’n Cheese
Ik ben dol op die lekkere vette macaroni and cheese, zoals alleen de Amerikanen die kunnen maken. Maar ik ben ook dol op gnocchi, dat was je waarschijnlijk al opgevallen 🙂 1 + 1 = 2 en daarom maakte ik deze heerlijk ovenschotel met gnochhi en heel veel kaas. De gnocchi ’n cheese is wel wat minder vet dan de normale cheese schotels omdat ik ricotta kaas heb gebruikt. Maar hij smaakt er echt niet minder lekker door….
Ingrediënten voor 4 personen
500 gr gnocchi
150 gr ricotta
1 courgette
1 teen knoflook gehakt
1 witte ui gesnipperd
Klein beetje nootmuskaat
Handjevol tijm
Peper en Zout
Parmezaan
Verwarm de oven voor op 200 gr.
Kook de gnochhi in ongeveer 3 minuten gaar in water met zout. Laat de gnocchi uitlekken en zet het apart.
Fruit de knoflook en de ui in een pan met wat olijfolie.
Snij de courgette in blokjes en bak deze mee met de ui totdat het geheel zacht is geworden.
Voeg de uitgelekte gnocchi bij de groente en voeg de ricotta toe.
Meng het geheel goed door elkaar.
Breng de gnocchi op smaak met een paar raspjes nootmuskaat, een handjevol verse tijm en peper en zout.
Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi de schotel rijkelijk met Parmezaan.
Bak de schotel in ongeveer 20 minuten goudbruin op 200 gr.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.