jamie in 30 minuten

Marokkaans lamsvlees

Ik ben fan van Jamie! Zijn manier van koken vind ik geweldig, hij kookt heel erg op gevoel. Een handje van dit, een snufje van dat. Een scheutje hier, een scheutje daar, I love it. Eigenlijk kook ik ook op deze manier. Voor de recepten op mijn blog buig ik het wel om naar hoeveelheden, maar zelf ben ik helemaal niet zo van het meten en wegen. Mijn nieuwste aanwinst is het boek: “Jamie in 30 minuten”. Wat een geweldig boek is dit. Hij laat zien dat je binnen een half uur een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten. Ik nam de proef op de som en teste het uit. Benieuwd naar het resultaat?

jamie in 30 minuten

Marokkaanse lamskoteletten, pitabroodjes, kruidige couscous, gevulde paprika’s en granaatappellimonade

Ingrediënten voor het lamsvlees
2 lamsracks
1 bol nootmuskaat
1 tl komijn
1 tl zoete paprikapoeder
1 tl gedroogde tijm
1 citroen

Ingrediënten voor de couscous
200 gr couscous
1 rode peper
Bos peterselie of munt
1 citroen

Ingrediënten voor de garnituren
1 pak met pita broodjes (platte broden)
1 el gedroogde oregano
250 gr yoghurt
1 tl harissa (pittige kruidenpasta)
200 gr hummus
1/2 citroen

Ingrediënten voor de paprika’s
60 gr smeltkaas (ik nam Port Salut)
8 hele rode paprika’s uit een pot

Ingrediënten voor het drankje
IJsblokjes
Een paar takjes verse munt
1/2 citroen
1 granaatappel
1 ltr spa rood

Algemeen
Olijfolie
Peper en zeezout

Voorbereiding

Zet alle ingrediënten klaar, zet de waterkoker aan en zet een koekenpan op het vuur. Zet een braadslee in de oven op 220 graden.

Lamsvlees

Leg de lamsracks op een stuk bakpapier of een grote snijplank en snij ze doormidden. Maak wat sneetjes in elk van de racks. Rasp een halve bol nootmuskaat over het lam en strooi de tijm, komijn en de paprikapoeder erover. Masseer de specerijen goed in het lam en bak ze met een flinke scheut olijfolie aan in de koekenpan. Bak ze voor ongeveer 5 minuten aan, totdat ze rondom bruin zijn.

Couscous

Doe de couscous met een scheutje olijfolie in een grote kom. Giet het kokende water op de couscous, tot ongeveer 1 cm boven de korrels. Strooi er wat zout over en leg een bord op de kom en laat dit een paar minuten staan.

Garnituur

Pak een groot stuk bakpapier en maak dit nat onder de kraan. Leg de pitabroodjes op het bakpapier en bestrooi ze met de oregano en zout. Besprenkel de broodjes met olijfolie en vouw het bakpapier om de broodjes heen. Leg ze onder in de oven.

Lamsvlees

Leg de racks met de botjes naar boven en het braadvocht in de braadslee en zet ze boven in de oven. Zet de kookwekker op 14 minuten voor rose gebakken lam. Keer de racks halverwege de baktijd om. Ik had zelf wat kleinere racks en voor mij was de 14 minuten te lang, dus hou hier rekening mee.

Drankje

Vul een grote kan voor de helft met ijs. Stop er een paar takjes munt in en pers de granaatappel uit boven een zeef. Knijp goed, zodat alle sappen vrij komen. Voeg het sap van een halve citroen toe en de spa rood. Roer het even door en zet het drankje alvast op tafel.

Paprika’s

Vul de paprika met stukjes kaas en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel dit met olijfolie en zet dit in de oven.

Lamsvlees

Keer de racks om en schud even met de braadslee. Strooi een flinke snuf zout over het lam en zet het terug in de oven.

Couscous

Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak deze fijn. Hak het grootste gedeelte van de peterselie of munt fijn (hou een klein deel apart). Haal het bord van de couscous en voeg de kruiden en de peper toe. Voeg wat olijfolie en wat zout en peper toe. Pers het sap van een citroen over de couscous en roer de couscous even door. Zet de kom alvast op tafel.

Garnituur

Doe de yoghurt met de harissa in een schaaltje en voeg een scheutje olijfolie toe. Strooi hier wat peterselie over. Schep de hummus op een bordje, maak een kuiltje in het midden en giet hier wat olijfolie in. Doe er wat zout en peper over en het sap van een halve citroen. Strooi er wat paprikapoeder over en zet de garnituren op tafel.

Serveren

Haal het lam en de paprika’s uit de oven. Leg de paprika’s op een schaal en strooi er wat munt over. Haal de broodjes uit de oven en leg deze op een snijplank. Strooi nog wat peterselie over het lam en serveer het met partjes citroen. Zet alles op tafel.

jamie in 30 minuten

Een paar dingetjes heb ik toch anders gedaan. Zo bakt Jamie de paprika’s in de pan, ik zet ze gewoon in  de oven. Nog sneller. En qua tijd is het prima te doen. Ok!, je wil niet weten hoe mijn keuken er uit zag, maar dat laten we natuurlijk niet zien… Maar ik heb mijn jamie in 30 minuten test gered.

jamie in 30 minuten

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Vlees recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in